Τα κορυφαία Social Media Trends για το 2023 (Part 2).

Επανήλθαμε για να συνεχίσουμε την καταμέτρηση των top social media trends για το 2023.

No4: Social Listening. Είναι πολύ σημαντικό, όταν διαχειρίζεσαι social media accounts να ακούς το κοινό σου, να μαθαίνεις τα trends και τις συζητήσεις γύρω από τα τα θέματα που το ενδιαφέρουν αλλά και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την επωνυμία σου (brand). Για παράδειγμα, αν κάποιος χρήστης αναφέρει την επωνυμία σου με σκοπό να διατυπώσει ένα παράπονο ή μια ερώτηση, εσύ θα πρέπει να είσαι άμεσα σε θέση να απαντήσει και να διαλευκάνεις το τοπίο.

No5: Augmented reality. Ουσιαστικά, πρόκειται για φίλτρα που ήδη έχεις δει (π.χ τα δροσερά γυαλιά ηλίου) και αλλάζουν την εμφάνιση του content με σκοπό να ξεχωρίζει και να γίνεται πιο ελκυστικό μέσα στα social media. Το AR χρησιμοποιείται ήδη από social media πλατφόρμες για να βελτιώσει το customer experience στο κομμάτι των αγορών.

No6: Virtual Reality. Αν και το VR trend δεν υιοθετείται με την ταχύτητα του AR, κυρίως λόγου του κόστους, ωστόσο αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη τάση. Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας αποτελούν μόνο την αρχή σε ένα τεχνολογικό trend, που ήρθε για να μείνει και που είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει τους πάντες τα επόμενα χρόνια.