Συνδυάζονται Social Media και Πολιτική;

Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές στην χώρας μας είναι προ των πυλών και η προεκλογική περίοδος δεν θα αργήσει να καταφθάσει.

Παραδοσιακά, εκείνη την χρονική περίοδο βλέπαμε τηλεοπτικές πολιτικές διαφημίσεις ή τεράστιες αφίσες στους δρόμους με τους υποψήφιους πολιτικούς να μας παρουσιάζουν τον εαυτό τους και τις ιδέες τους.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται ότι όλο και περισσότεροι σύγχρονοι πολιτικοί αποφασίζουν να μοιραστούν τις απόψεις και το πολιτικό τους πρόγραμμα μέσω των social media.

Με λίγα λόγια, χρησιμοποιούν την δύναμη των social media, ώστε να απευθύνουν στους πολίτες και να τους πείσουν για τις ικανότητές τους στην διακυβέρνηση της χώρας.

Οι δύο σημαντικότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι:

  1. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν πλέον τα social media για την καθημερινή τους ενημέρωση. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του 2022 το twitter με 53% και το facebook με 44% αναδείχθηκαν ως τα πλέον δημοφιλή μέσα ενημέρωσης του κοινού.

  2. Θεωρούνται από τους πολίτες πιο αξιόπιστα, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους λόγω, αφενός της ποικιλίας των θεμάτων και των νέων που διαδίδουν, αφετέρου του ότι δεν έχουν ταυτιστεί με κανέναν πολιτικό συνδυασμό, δημιουργώντας έτσι στο κοινό την αίσθηση της διαφανούς και πολύπλευρης ενημέρωσης, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα.